Idamusic.se

Välkommen till

Innehåll 0 Comments

Vågar du Korallrosa, Gammelrosa eller Puderrosa?

De dammiga, lite pudriga feminina rosa tonerna är trendigare än någonsin och med rosa nyanser som ger lugn och ro är den här kulörpaletten perfekt för dig!

Rosa är en mångfacetterad kulör som kommer ur den röda färgen. Genom att blanda rött med vitt, svart, blått så kan du få fram exakt den nyans du vill ha. Gamla normer om att rosa endast hör hemma i barnrum har brutits och ser man på färgtrender så har de olika rosa nyanserna slagit igenom stort och kommer fortsätta finnas med i de trendiga kulörpaletterna ett bra tag till. Borta är känslan av sockervadd på tivoli eller ballerinor i tyllkjolar – nu vill man inreda med rosa. 

Färgtrender kommer och går men begrepp som hållbar konsumtion och hållbarhet har under många år varit dominerande nyckelord när det kommer till heminredning. Vi ser fortfarande en ökning när det kommer till att gå lite utanför bekvämlighetszonen vad gäller kulörer och önskan att skapa en oas i sitt hem där man återhämtar sig med naturinslag fortsätter dominera under 2022 och även under 2023.

Under 2023, när det kommer till kulörval för till exempel köket, så kommer en av de mest framträdande kulörerna vara en korallrosa nyans som heter Temptation Pink. Kökspaletten består av sex olika kulörer och just Temptation Pink kommer kombineras med den ljusa aprikosrosa Peach Perfect, den ljusgråa Whisper, den varma gyllene sandfärgade Camel, den rosa Prima Ballerina samt med den beigerosa Powder Puff. Du kan kombinera dessa kors och tvärs och plocka upp vissa i några väl valda inredningsdetaljer i köket. 

Harmoni, lugn och balans med rosa

Helt släta väggar som målas med en enhetlig och matt rosa nyans kommer ge det mest rogivande känslan. Som exempel på den här typen av kulör är vår Gebenna Väggfärg i nyansen Pale Peony.

Ljuvliga, milda, matta och pastelliga rosa toner i ett sovrum skapar den där mysiga, ombonade och rogivande känslan – precis som det ska vara när man vill gå och lägga sig. Våra härliga kalkliknande färg Silver Sand ger ett sofistikerat och harmoniskt intryck med en lyxig metallisk finish som vindpinad sand.

Att enbart ha kliniskt vita väggar i hemmet kan bli för sterilt och opersonligt, men i kombination med rosa skapar du den där ombonade känslan. Se den danska superbloggerskan och Tv-profilen Mascha Vangs resultat, när hon i samarbete med oss tog fram väggfärgen Ladyboss, då hon skulle måla om på sitt hemmakontor. Kombinationen med de vita detaljerna, de mjuka träsnickerierna blev magiskt – OCH inte för tjejigt och prinsessliknande! 

En annan som valde en lite annan väg när det kommer till rosa är Annemette Voss, som valde att måla både väggar och tak med rosa! Fast i olika toner och i kontrast med vita detaljer. Resultatet blev superläckert och modernt – inte för mycket, inte för lite utan personligt! 

Hur stylar man ett rum med rosa färg på väggarna?

Beroende på vilken typ av rosa nyans du väljer så går det att kombinera dem med olika typer av material. De mer mjuka och naturliga rosa fungerar superfint med andra naturelement som mjukt trä, trämöbler, härliga textilier i t ex. den bruna, beige, sand, greige, varma gråa skalan m.m. För att skapa en oas är det viktigt med balansen och därför kan ett tips vara att hålla sig “samma” färgskala, annars är risken att det blir för spretigt och rörigt. 

Naturligtvis kan man även skapa balans genom att komplettera med accentfärger, men då kanske bara addera en eller max två “avstickare”. 

Framhäv din personlighet med rosa

Om du har en rockigare personlighet så kanske du vill välja en mer poppig rosa nyans eller varför inte en läcker glitterfärg. För att verkligen skapa en attityd i ett rum så är just en glittervägg ett lämpligt alternativ. Vår Let´s Shine-kollektion har bland sina 26 nyanser, tre olika rosa: den mer persiko-/aprikosrosa Dallas, den mer dämpade och sobra Hollywood samt Las Vegas som skapar känslan av, precis som namnet antyder, Las Vegas – en supercool poppig och chockrosa nyans. 

Tips! Varför inte våga satsa på en gnistrande look i taket som komplement till de rosa väggarna? Let´s Shine är perfekt för detta ändamål och finns i 26 olika nyanser – tänk dock på att ljuskällorna behöver vara riktade som så att de framhäver det subtila glittret. 

Struktur och rå känsla

Väggar med struktur kommer avspegla de mer jordnära färgernas lugna inverkan. Dock kommer en strukturvägg framstå som mer rustik och rå. Testa att måla en rosa glittervägg med vår glitterfärg Mystic i nyansen Proxima eller den mer blå-lila-rosa Comet. Resultatet kommer vara en superläcker glittrande vägg som på avstånd får ett metalliskt och industriellt uttryck. Varför inte kombinera med en New York-vägg? Eller glamma badrummet (ej ytor som är i direktkontakt med vatten) för att verkligen skapa WOW:et!

Tips! Kombinera med svarta, gråa inredningsdetaljer så som t ex. tavelramar, vaser, krukor, ljusstakar och textilier för att maximera kontrasterna. Andra material som betong eller järn blir också fina inslag och som kommer att göra det där lilla extra till rummet.

Raffinerat och exklusivt

Om du är på jakt efter en mer iögonfallande look, som kommer imponera på dina grannar och bekanta så ska du satsa på en läcker effektfärg med en siden- eller sandeffekt. Du kommer få den där herrgårds- eller slottsliknande känslan som andas lyx, flärd och osar av exklusivitet. För den där trendiga effekten som återfinns i kalkfärg ska du satsa på vår serie Royal Silk i nyansen Venus eller Mars. 

Överväg vår Moonlight Silverbase med en rosa Decobase under för att uppnå en vacker och dekorativ vägg med en tredimensionell effekt. Du hittar vår Moonlight som både en Silver- och Goldbase. Så du styr själv om du vill ha den där varmare känslan eller om du tycker att ett svalare uttryck är mer du. Om du redan har en rosamålad vägg så kan du satsa på ett Glitterlack som topcoat; finns i både Silver- och Goldbase.

Kreativa idéer med rosa målarfärg

Vill du inte måla hela vardagsrummet rosa så överväg då att våga tänka utanför boxen och bli mer kreativ i ditt skapande och lek lite med de olika effekterna eller strukturerna. Kanske har du IKEA:s klassiska furumöbler och behöver uppdatera dessa? Prova då att måla dem i någon av våra rosa färger. Eller varför inte bara måla några detaljer på väggarna – vi har ett brett utbud av olika målarmallar. 

Tips! Tänk dig en grymt fin fondvägg i köket eller ljuvligt rosa på köksluckorna eller varför inte sätta lite rosa färg på någon vägg i badrummet (läs dock vår guide om hur du målar badrum här innan!).

Köp rosa väggfärg hos Gebenna.com

Hos Gebenna hittar du en värld av dekorativa produkter i olika rosa nyanser och är det så att du letar efter en rosa väggfärg hittar du det också hos oss. Hittar du inte den exakta rosa kulören bland våra förvalda favoriter? Då ska du testa vår kulörväljare – Gebenna Lifestyle Paint kan brytas och tonas i över 30 000 olika kulörer och nyanser, så du kommer garanterat hitta rätt i den rosa djungeln!

Related

Innehåll
Storstädning: Vikten av Att Skapa Ordning och Välbefinnande i Hemmet

Att städa sitt hem går långt utöver att bara få bort synligt smuts. Det är en investering i vår hälsa, […]

silver MacBook beside space gray iPhone 6 and clear drinking glass on brown wooden top
Innehåll
Onlinekurser: Nyckeln till Global Utbildningsaccess och Livslångt Lärande

Onlinekurser och Deras Roll i Modern Utbildning I takt med att digital teknik blir alltmer integrerad i våra liv, blir […]

Innehåll
Utbildning: Framtiden är Nu

Inledning Utbildning är inte bara en byggsten för individuell framgång, utan också en väsentlig del av samhällets utveckling och framsteg. […]