Idamusic.se

Välkommen till

Innehåll 0 Comments

Lila kalkfärg

Lila kalkfärg kan dra din inredning i precis den riktning du vill. En lila kulör, med övervägande rosa toner i, kommer att skapa en snygg och feminin oas. Väljer du istället en kall lila nyans, så kommer den att se nästan gråaktig ut och är perfekt att använda istället för de klassiska grå färgerna. Kalkfärg i lila kulörer finns i många olika varianter från de helt delikata och ljusa, till de exklusiva och djupa, mörkt plommonfärgade nyanserna. Här har vi samlat alla våra lila och lilaaktiga kulörer av kalkfärg, så ta en titt och bli inspirerad idag!

Kalkfärg i lila nyanser

Den lila färgskalan är väldigt bred och sträcker sig från de svala rosa nyanserna, till de varma och djupa, nästan bruna nyanserna. Den perfekta lila-bruna färgen i just kalkfärg måste vara Slate Lavender som ger en feminin och nordisk touch där den används, men din inredning kommer fortfarande kännas jordnära på grund av dess bruna toner. 

Lila färg kan användas i många olika rum i hemmet. Var medveten om att lila är en färg som kan uppfattas väldigt olika beroende på om du väljer en mörk eller ljusare nyans. Den lila kulören uppfattas ofta som feminin, men genom att kombinera den med mörka träslag och bruna kulörer kan du enkelt tona ner det feminina uttrycket. Om du väljer att kombinera lila med brunt eller orange, kan du skapa ett roligt och vackert retro-universum som påminner dig om 70-talet.

Mörklila kalkfärg

Mörklila kalkfärg skapar en mycket speciell kunglig och ståtlig känsla där den används. Enebær är en mycket mörklila nyans, som med sina röda undertoner skapar dramatik – men dess dova känsla gör den till en mer ”nere-på-jorden”-kulör och är perfekt att använda som en komplementär kulör. Harmoni är en annan otroligt läcker mörk plommonfärgad kalkfärg, som framstår varm och mörk och är det perfekta alternativet till mörkgråa eller svarta väggar!

Kalkfärg i lila pasteller

En mycket ljus och omättad rosa eller lilafärgad kalkfärg kan skapa en fin, feminin och sofistikerad touch i din inredning. En helt ljus pastellig kulör som till exempel Morrild är perfekt att använda som basfärg i stället för de klassiska grå färgerna. Kalkfärg i rosalila nyanser är något alldeles speciellt; den känsliga rosalila nyansen skapar en ljus och feminin inredning och med kalkfärgens vackra effekt passar de perfekt in i den nordiska inredningsstilen.  

Byt ut dina gråa väggar mot ljuslila kalkfärg

En lavendelgrå kalkfärg som verkar kall och sval vid första anblicken är det perfekta alternativet till de klassiska grå väggarna. Kulören Lilje innehåller subtila lila undertoner som kommer att framhävas i rätt ljus. Detta gör den betydligt mjukare än vanliga klassiska gråa toner. Kulören Regnskygge är en ljusgrå kalkfärg med känsliga lila undertoner, vilket gör den varmare och mjukare än andra mer klassiska gråa nyanser. De ljusa lilagråa nyanserna i kalkfärg gör helhetsintrycket lite mer spännande och du får en mer unik och personlig touch än om du skulle välja de rena, gråa kulörerna.

Related

Innehåll
Hemstädning i Huddinge: skapa trivsel och renhet i ditt hem

Huddinge, med sina mångfacetterade bostadsområden och natursköna omgivningar, kräver professionell hemstädning för att möta de höga standarder som invånarna strävar […]

Innehåll
Skillnad på att hyra eller köpa elscooter?

Vad bör du egentligen göra? Vad är det för fördelar eller nackdelar med respektive sak? Vad är billigast i längden […]

Innehåll
7 saker du inte visste om New Balance 550

New Balance 550 är en av de mest ikoniska sneakersen i varumärkets historia. Just den här modellen har varit en […]